top of page
  • ijmvansluis

Meer balans in lichaam en geest? Deze 4 technieken kun je zelf uitvoeren!

Heb je ooit het gevoel gehad dat jouw lichaam en geest niet helemaal in connectie zijn? Misschien voel je je soms net een computer die af en toe vastloopt en een harde reset nodig heeft. Gelukkig zijn er diverse kinesiologietechnieken die je kunt gebruiken om jezelf weer in balans te brengen. En nog fijner, je hebt geen magie nodig – alleen een paar grappige en effectieve zelfzorgtrucs! Hieronder staan een aantal technieken uitgewerkt voor jou.


#1 Oorrollen - niet alleen voor dieren


Laten we beginnen met iets simpels en toch verrassend effectiefs: oorrollen. Nee, dit is niet alleen iets wat bijvoorbeeld katten doen als ze zich willen wassen. Misschien ervaren zij wel hetzelfde als wij. Het is namelijk een geweldige techniek om je energiebanen te activeren en je hersenen een flinke boost te geven.


Hoe doe je het? Pak je oorschelp bovenaan vast en rol je oor zachtjes uit tussen je vingers. Werk van boven naar beneden en voel hoe de spanning wegvalt. Het is bijna alsof je een mini-massage geeft aan je hersenen. Probeer het eens in de ochtend om jezelf wakker te maken of wanneer je je slaperig voelt tijdens een vergadering.  Tijdens een online meeting is het ook zo effectief (tip: zet je camera wel even uit)


#2 Stress Release Punten - hier wordt iedereen blij van


Stress kennen we allemaal wel. Maar wist je dat je stress letterlijk kunt wegduwen? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? Kinesiologie heeft een techniek waarbij je specifieke punten op je hoofd aanraakt om stress te verminderen.


Hoe werkt het? Plaats je vingertoppen zachtjes op je voorhoofd, net boven je wenkbrauwen. Adem diep in en uit terwijl je deze punten lichtjes masseert. Dit helpt je om spanning los te laten en je geest te kalmeren. Het is als het drukken op de resetknop van je brein.


#3 Acupressuurpunten voor stress -  kleine druk, groot verschil


Nu gaan we een stapje verder met acupressuurpunten. Deze punten op je lichaam kunnen wonderen doen voor je stressniveaus en diverse klachten. En het beste nieuws? Je hebt geen speciale apparatuur nodig – alleen je eigen twee handen.


Een van mijn favoriete punten is de ‘Hegu’ – dat zachte stukje huid tussen je duim en wijsvinger. Druk hier zachtjes op en masseer in cirkelvormige bewegingen. Je zult merken dat je snel rustiger wordt. Het is alsof je lichaam zegt: “Ah, dat is beter!”. Deze is ook heel effectief bij hoofdpijn en obstipatie.


Let op: dit punt niet masseren als je zwanger bent, dit punt activeert beweging in de baarmoeder!


#4 Switching Punten - balans is de sleutel


Switching punten zijn geweldig om je lichaam en geest weer op één lijn te krijgen. Het is soms alsof de bedrading in je hersenen tijdelijk niet goed is aangesloten, waardoor de signalen niet goed doorgegeven worden. Hierdoor kan het lijken alsof er iets mis is dat eigenlijk niet zo is. Deze techniek kan je helpen om de boel weer recht te zetten. Het is één van mijn favoriete, zeker als mijn ochtend niet verloopt zoals ik wil en alles al mis gaat bij het opstaan.


Plaats een hand op je navel en gebruik de andere hand om met je duim en twee vingers net onder jouw sleutelbeen in de kuiltjes te masseren om de balans weer terug te brengen. Wissel na een minuut van hand en herhaal. Dit helpt je energiebanen te resetten en je weer gefocust en energiek te voelen.


Kom het zelf ervaren!

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze technieken en wil je ze in de praktijk zien en leren? Kom dan naar mijn kinesiologie-workshop. Ik leg uit wat kinesiologie is en geef een korte demo van de spiertest. Vervolgens duiken we samen in deze technieken en nog veel meer, zodat je jouw dagen goed uitgerust en vol energie kan doorbrengen.


Door deze technieken in je dagelijks leven te integreren, kun je op een snelle en effectieve manier stress verminderen en je gezondheid verbeteren.


Laat deze kans niet voorbijgaan om jezelf te trakteren op wat zelfzorg en ontspanning. Schrijf je vandaag nog in voor één van mijn workshops en ontdek de kracht van kinesiologie.

Tot snel en zorg goed voor jezelf!


Lieve groeten,

Ingrid

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page